MÚSICA I POETES: CANÇÓ DEL LLADRE, DE JAUME SISA I PASCAL COMELADE

Aquest romanç popular i tradicional ens parla d'un època turbulenta de la història de Catalunya (s. XVII), quan els camins eren plens de bandolers i lladres.



-Escolta aquesta versió de Jaume Sisa i Pascal Comelade:

1.Cerca pel teu compte les versions de Joan Manuel Serrat o La Troba Kung-Fú. Quina t’agrada més i per què?

TREBALL ANTOLOGIA POÈTICA

Tot i que cada grup realitzarà un estudi diferent, us adjunto al BLOC totes les pautes de treball per tal que pugueu consultar els poemes que treballaran els companys/es.

Treballs Lectures 1Batx[1]

EL PERFUM (2006) -DEL CINEMA A LA LITERATURA: EL LLENGUATGE DE LES OLORS

El perfum, en la seva versió cinematogràfica, és una adaptació de la novel·la del mateix títol de Patrick Süskind.

En la història Jean-Baptiste Grenouille és una assassí de dones al s. XVIII, que poseeix l'olfacte més desenvolupat de món. Captivat per les aromes de les dones més boniques, Grenoille, no pot evitar assassinar-les per obtenir-ne la seva olor. Vol fabricar el perfum més potent del món, un perfum que ha de ser capaç de manipular fins i tot les emocions humanes.

-Mireu aquest fragment de la pel·lícula i llegiu el text de la pàgina 62 del vostre llibre.



- Reponeu les següents preguntes:

1. Quin és el context històric i social que es descriu a El perfum?

2. Després de llegir el text, per què penses que el perfumista Giuseppe Baldini se sent desconcertat i preocupat davant els nous temps?

3. A les imatges seleccionades, Baldini diu: "l'ànima de les coses és la seva essència". A què es refereix?

- ACTIVITAT PER ENTREGAR: TALLER DE CREACIÓ

Si heu llegit el llibre (o heu vist la pel·lícula), ja sabeu que, en acabar-lo, absolutament tot fa olor. Tot un homenatge al sentit olfactiu.

Suposo que alguna vegada heu experimentat records llunyans que crèieu oblidats i que, tant bon punt sentiu una olor determinada, poden tornar tant frescos com al primer moment.En realitat les olors ens poden despertar sentiments d’atracció i de repulsió més intensos que cap altre dels sentits. Hi ha records olfactius lligats a la teva infància? Has tingut alguna experiència important que es relacioni amb el món de les olors?

4. Redacta un text on desenvolupis alguna d'aquestes idees i que tingui com a protagonista el poder evocador de les olors.